Dubaere Group


Dubaere Group is een sterk groeiend productie- en toeleveringsbedrijf van staal voor de bouwsector. Met de verhuis van alle business units naar één gemeenschappelijk state-of-the-art machinepark, kwam de noodzaak om de units onderling te laten differentiëren zonder de samenhang van de merken te doen verdwijnen.

Rebranding


Brand audit.

Het strategische voortraject van deze opdracht werd uitgevoerd in de vorm van een interactieve workshop. We organiseerden een één-dag-durende bijeenkomst waarbij het management actief betrokken was. Tijdens de workshop werd dieper ingegaan op de activiteiten van Dubaere Group, werden pijnpunten blootgelegd en specifieke uitdagingen geïdentificeerd. Alle verworven inzichten dienden als een waardevolle basis voor de verdere ontwikkeling van de strategie van Dubaere Group.Rebranding.

Na de uitgebreide brand audit, begon ons team de verkregen informatie te analyseren en de strategie vorm te geven. Deze strategie richtte zich op het creëren van een merkarchitectuur met een visueel onderscheid tussen de twee business units, terwijl het tegelijkertijd helder bleef dat ze onder Dubaere Group opereerden.Door middel van moodboards en kleurenpaletten werd er een gedeeld begrip gecreëerd van de gewenste uitstraling en het gevoel dat de merken moesten overbrengen. Studio Piñata ontwikkelde zo een vernieuwde visuele identiteit voor zowel Dubaere Group als Dubaere Wire Industries en Dubaere Steel Solutions, waarbij de kleuren, typografie en grafische elementen subtiel werden aangepast om de unieke kenmerken van elk bedrijfsonderdeel te weerspiegelen.Dragers.

In de laatste fase werd de nieuwe branding doorgetrokken op verschillende dragers: van de brochures en mailhandtekeningen tot de social media kanalen.


Wil jij een gratis marketingaudit?

Aarzel dan zeker niet en neem vrijblijvend contact met ons op.